Citroën C5 X

Te bestellen vanaf de tweede helft van 2021

De Nieuwe Citroën C5 X onderscheidt zich nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten. De achterklep en de lage laaddrempel bieden gemakkelijk toegang tot de bagageruimte. De lange motorkap, de aerodynamische vorm, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven hem een gedistingeerd en rank uiterlijk.

Ten opzichte van een conventionele sedan heeft de Citroën C5 X een hogere zitpositie en 720 mm grote wielen, zaken die SUV-rijders zullen waarderen. Met zijn lengte van 4805 mm, breedte van 1865 mm, hoogte van 1485 mm en wielbasis van 2785 mm is de Citroën C5 X een indrukwekkende verschijning. Hij beschikt over de voor een Citroën kenmerkende V-vormige lichtsignatuur voor en achter.

De Citroën C5 X is ook leverbaar als Plug-in Hybrid met een vermogen van 225 pk en een elektrische actieradius van meer dan 50 km, meer dan voldoende voor de meeste dagelijkse ritten. De auto kan bovendien tot een snelheid van 135 km/h volledig elektrisch rijden.

Door de auto thuis, op het werk of bij een openbaar laadpunt op te laden is het dus mogelijk om de gehele week de dagelijkse ritten af te leggen zonder de verbrandingsmotor te gebruiken.