Vernieuwde DS 4 ook als Crossback

- Geen reacties

Hier is de vernieuwde DS 4! Het model draagt net als de vernieuwde DS 5 geen Citroën-logo’s meer en gaat dus verder onder de merknaam DS. De facelift markeert ook de komst van de DS 4 Crossback, een stoerdere versie met een SUV-achtige uitstraling.

Na de DS 5 is nu ook de DS 4 losgeweekt van Citroën. Het vernieuwde model draagt de DS-familiegrille en kreeg ook meteen nieuwe koplampen, een nieuwe bumper en meer kleuropties. Zo is er de mogelijkheid om het dak in een afwijkende kleur uit te voeren, er zijn in totaal 38 two-tone combinaties. In de koplampen zit xenon-led-techniek, die de DS 4 een hightech uitstraling geeft. Binnenin blijft veel bij het oude. Wel heeft DS nieuwe aankledingsmogelijkheden aan het toch al uitgebreide assortiment toegevoegd en doet Apple Carplay zijn intrede. Hiermee is het mogelijk om apps van een iPhone te gebruiken op het beeldscherm in de auto.

Nieuw is de DS 4 Crossback, die 30 mm meer bodemspeling heeft. De stoere uitstraling wordt verder versterkt door de hoogglanszwarte panelen aan de voorkant, zwarte wielkastranden en zwarte wielen.

De DS4 kreeg begin dit jaar al een technische update, maar DS heeft toch nog mogelijkheden gezien om diverse motoren zuiniger en schoner  te maken. Er zijn onveranderd drie benzinemotoren: de driecilinder Puretech-motor met 130 pk en de viercilinder THP-krachtbronnen met 165 en 210 pk. Die laatste heeft er 10 pk bijgekregen en is alleen leverbaar op de DS 4 hatchback. Er zijn drie diesels, met 120, 150 en 180 pk.

De vernieuwde DS 4 debuteert op de autoshow van Frankfurt volgende maand en wordt in november leverbaar. De nieuwe vanafprijs ligt iets hoger, op 25.690 euro. Meer prijzen worden later bekend gemaakt.

Tags: