Vanafprijs DS 7 Crossback bekend… en meer!

- Geen reacties

De orderboeken voor de DS 7 Crossback openen deze week. De vanafprijs van deze luxe SUV bedraagt 43.190 euro voor de 130 pk sterke dieseluitvoering. De prijzen lopen op tot zo’n 70.000 euro voor de sterkste uitvoeringen met vermogens tot 225 pk. Daar houdt het niet mee op, want DS pakt uit met een breed dienstenpakket. 

Met een uitgebreid scala aan fysieke, online- en offlinediensten worden eigenaren van een DS in de watten gelegd. Het merk gelooft in Franse luxe en weet wat daarbij hoort. Bij DS voelen ze de connectie met onder meer de Franse mode-industrie en iconische merken als Hermès en Louis Vuitton. Ook het merk DS moet uiteindelijk deze allure hebben, al zijn ze zich ervan bewust dat ook Parijs niet in één dag gebouwd is. Moederbedrijf PSA neemt gerust 20 tot 30 jaar de tijd voor hun torenhoge ambities met het merk DS.

Meer dan een auto

DS beseft dat een premiumproduct meer is dan slechts een fraaie auto. Daarom kunnen DS-rijders in de nabije toekomst genieten van een volledige ontzorging. Begin oktober is daarvoor onder meer een Nederlands callcenter ingericht onder de naam DS At Your Service. Hiermee kunnen DS-rijders altijd persoonlijk contact opnemen. Niet alleen bij een lekke band, maar ook bij andere vragen over mobiliteit staat het merk paraat met een persoonlijk gesprek. Deze diensten blijven tot 8 jaar na aanschaf van de DS geldig.

DS Stores en Salons

Om de luxe DS-beleving compleet te maken wordt de nieuwe DS 7 Crossback alleen verkocht via DS Stores en Salons. De Stores zijn aparte DS-showrooms, Salons zijn ruimten die gedeeld worden met Citroën-modellen. Wel zijn de Salons zodanig ingericht dat ze het merk DS ademen, door de voornamere uitstraling en uitrusting. Bij lancering van de DS 7 Crossback zijn er twee DS Stores en zeven DS Salons in Nederland, die een zo groot mogelijke landelijke dekking bieden.

DS Stores en Salons bieden klanten een speciale behandeling. De auto kan desgewenst voor onderhoud worden opgehaald aan huis of bij het werk en bij de dealerpanden worden speciale inspectiehoeken ingericht voor DS’en. Hier kan de eigenaar ook in alle rust doorwerken terwijl er aan de auto kleine onderhoudstaken worden uitgevoerd.

Getraind personeel en moderne technieken

DS hecht waarde aan goed personeel, vandaar dat niet elke autoverkoper DS Expert Advisor kan worden. Na een intensieve assessment gaat de verkoper in spé een week naar Parijs, om ondergedompeld te worden in de DS-ervaring. Wanneer hij of zij alle ins, outs en achtergronden van de producten kent mag de medewerker klanten gaan begeleiden bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Daarvoor heeft hij of zij uiteraard alle traditionele, maar ook hoogmoderne technologieën tot zijn beschikking. Door middel van virtual reality kan de klant een auto volledig digitaal samenstellen en het resultaat levensecht bekijken. Ondergetekende heeft deze mogelijkheden al kunnen testen en het moet gezegd: DS heeft dit echt fraai uitgevoerd.

Occasions onder DS Certified-label

Via de DS Stores en Salons zal DS occasions in eigen beheer verkopen. Hiervoor roept het merk DS Certified in het leven, een kwaliteitskeurmerk waardoor ook occasionkopers weten dat ze een goede auto kunnen verwachten. Kopers van een DS-occasion kunnen, net als kopers van een nieuwe DS, gebruik maken van alle DS-diensten als het callcenter en de haal- en brengmogelijkheden voor onderhoud.

De DS 7 Crossback Première Edition wordt vanaf maart 2018 uitgeleverd aan klanten. Deze week openen ook de orderboeken voor reguliere uitvoeringen. Wij zullen dit bericht snel updaten met volledige informatie over prijzen.

Prijzen en motoren DS 7 Crossback
Motorisering Brandstof Transmissie Vanafprijs
BlueHDi 130 Diesel 6v, handgeschakeld € 43.190,-
BlueHDi 180 Diesel 8v, automaat n.n.b.
Puretech 180 Benzine 8v, automaat n.n.b.
Puretech 225 Benzine 8v, automaat € 51.890,-
Tags: