Op 5 april meer bekend over toekomstplannen DS

- Geen reacties

Het nieuwe luxemerk DS timmert hard aan de weg. Er staan drie nieuwe modellen in de planning voor Europa, maar er komt meer. Op 5 april krijgen we te horen wat.

Op 5 april doet DS zijn toekomstplannen uit de doeken. Ze zijn onderdeel van het nieuwe meerjarenplan van moederbedrijf PSA, dat ook Citroën en Peugeot onder zijn hoede heeft. Daar waar de koers van die gevestigde merken duidelijk is, zijn er voor nieuwkomer DS nog een aantal vraagtekens. Die worden in het nieuwe plan hopelijk weggenomen.

Wat we al weten is dat DS binnen nu en 2 jaar met drie nieuwe modellen komt, naast de bestaande DS 3, 4 en 5. Eén van die modellen is een SUV en het merk heeft ook een sedan aangekondigd. Wat het derde nieuwe model is, hopen we volgende maand te horen.

DS heeft ook plannen om hybride en/of elektrische versies uit te brengen van in ieder geval een van de drie nieuwe modellen. Welke? Dat is nog niet bekend. Ook is niet bekend wat we van de opvolgers van de huidige modellen moeten verwachten. Alle modellen zijn onlangs vernieuwd  en omgedoopt van Citroën naar DS, maar zullen over een aantal jaar opgevolgd moeten worden door een volledig nieuw model.

Belangrijk is in ieder geval dat moederbedrijf PSA weer zwarte cijfers schrijft, waardoor er meer mogelijkheden zijn om te investeren in DS. Met dat uitgangspunt zou DS zomaar eens kunnen verrassen op 5 april.  

Tags: