Eerste SUV van DS is middelgroot model

- Geen reacties

Langzaam maar zeker wordt er meer duidelijk over de auto die DS volgend jaar op de autosalon van Genève gaat onthullen. Het gaat om een SUV die qua formaat boven de DS4 staat.

DS onthult in maart op de autosalon van Genève een nieuwe SUV. Die informatie was al bekend, maar nu weten we ook dat het om een middelgroot model gaat, dat qua lengte in de buurt zit van de DS 5. Het luxe Franse merk DS wil met de nieuwe SUV Volvo XC60 en Audi Q5-rijders verleiden om over te stappen.

De nog naamloze SUV zal qua design veel overeenkomsten vertonen met de Wild Rubis Concept uit 2013. DS liet met dit model al zien wat we kunnen verwachten van een SUV van het merk. Het nieuwe model is zeer waarschijnlijk ook de eerste DS die een plug-in hybride aandrijflijn krijgt, maar eerst verschijnen de reguliere brandstofversies.

Maxime Picat, de grote baas van moederbedrijf PSA, heeft tegen AutoExpress gezegd dat de SUV de eerste van zes nieuwe modellen van DS is. Vanaf volgend jaar verschijnt er elk jaar een nieuwe auto van het merk. Na de middelgrote SUV volgt er een kleiner model, op basis van de volgende generatie DS 3. 

Tags: