DS3 en DS4 binnenkort zonder Citroën-logo’s

- Geen reacties

DS is officieel van start gegaan als zelfstandig merk, met de introductie van de vernieuwde DS5. Binnenkort krijgen ook de DS3 en DS4 een make-over, waarbij het Citroën-logo plaats zal maken voor DS-badges.

DS is het nieuwe luxelabel uit Frankrijk. Begonnen als submerk van Citroën en nu op eigen benen. De DS5 is het eerste model waarop geen Citroën-logo meer te bekennen is. De DS3 en DS4 volgen zeer binnenkort, zo heeft CEO Vincent Devos gezegd tegen Automotive News.

De DS4 wordt waarschijnlijk ook meteen vernieuwd, zoals bij de DS5 onlangs ook gebeurde. De DS3 is recentelijk nog in een moderner jasje gestoken, dus die zal alleen nieuwe logo’s krijgen. Bovendien staat er al een opvolger voor dat model in de planning, die komt over een jaar of 2 op de markt.

Het was al bekend dat DS tot 2020 zes nieuwe modellen op de markt wil brengen. Devos doet nu voor het eerst boekje open over wat voor auto’s dat zijn. Hij spreekt over ‘meerdere SUV’s’ en twee sedans, een middelgroot en een groot model. Over die sedans wil Devos alvast kwijt dat dit geen klassieke modellen worden, zoals die door merken als Audi en Mercedes-Benz worden aangeboden. Het moeten bijzondere, onderscheidende modellen worden, de spectaculaire Numere 9 concept car uit 2012 (foto 3) geeft idee van het design van de toekomstige luxemodellen.

Tags: