DS onthult elektrische concept car E-Tense

- Geen reacties

DS heeft een elektrische supercar met 402 pk onthuld. Voordat je naar de dealer rent is het goed om te weten dat het hier om een studiemodel gaat.

DS zet op de autosalon van Genève een designstatement neer. De E-Tense is een elektrische supercar met ontwerpelementen die we op toekomstige DS-modellen terug gaan zien. Een concreet voorbeeld is de indeling van de achterlichten, met driehoekige elementen.

De E-Tense heeft een volledig elektrische aandrijflijn met een vermogen van 402 pk en een koppel van 516 Nm. Daarmee accelereert de auto in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 250 km/u. De accu’s zijn tussen de wielen in de wagenbodem geplaatst, voor een zo gunstig mogelijke gewichtsverdeling. De theoretische actieradius van de E-Tense is 310 kilometer. De 4,72 meter lange en 1,25 meter hoge E-Tense heeft een moncoque die is opgebouwd uit koolstofvezel.

Het is niet bekend wat de verdere plannen van DS met deze smaakmaker zijn. Op de autosalon van Genève volgende week hopen we daarover meer te weten te komen.

Tags: