DS E-Tense is voorbode van alles wat komen gaat

- Geen reacties

DS komt in Genève met de spectaculaire E-Tense op de proppen. Het is de voorbode van alles wat komen gaat van DS, maar een direct productiemodel als gevolg van deze concept car hoeven we niet te verwachten.

DS maakt indruk op de autosalon van Genève met de E-Tense Concept. Het studiemodel ziet er indrukwekkend uit, dus de logische vraag aan de woordvoerster is: wat gaan hiervan terugzien in de showroom? “De E-Tense laat de toekomstige lijnen en techniek zien van DS. Het model toont waar we naar toe willen”, aldus de PR-dame van het merk.

Toch staat de deur voor een coupé die voorkomt uit het studiemodel op een kier: “Ze maken de E-Tense niet voor niks.” De komende jaren komen er drie nieuwe DS-modellen, waaronder een sedan en een SUV. Op de autosalon van Parijs in het najaar krijgen we het eerste nieuwe model te zien dat trekjes heeft van de E-Tense.

Toch is de E-Tense niet zomaar een ontwerpstudie, het is een werkend prototype met een 403 pk sterke elektromotor. De woordvoerster nogmaals: “Er komen in de toekomst elektrische of hybride DS-modellen. Welke dat zijn kan ik nog niet zeggen, maar bij de modellen die binnen nu en 2 jaar komen speelt alternatieve aandrijving zeker een rol.”

Tags: