DS Connect Nav debuteert op de DS 5

- Geen reacties

Het jonge merk DS kondigt voor dit jaar innovatieve informatietechnologie aan en trapt af met het nieuwe infotainmentsysteem DS Connect Nav op de DS 5.

DS presenteert een nieuwe generatie infotainmentsysteem, DS Connect Nav. Het debuteert in het vlaggenschip van het merk, de DS 5, in het eerste kwartaal van dit jaar. Connect Nav is slechts de eerste innovatie op het gebied van informatietechnologie, zo kondigt DS aan. Het hele jaar door zal het Franse dochtermerk van Citroën nieuwigheden op dit vlak introduceren.

DS Connect Nav is een navigatiesysteem dat in real-time informatie ontvangt. Met hulp van TomTom Traffic wordt om de 2 minuten de actuele verkeerssituatie in beeld gebracht. Bij de routebepaling wordt rekening gehouden met de drukte op de weg en de lokale weersomstandigheden. De bestuurder kan het 7 inch grote ‘3D’-kleurenscherm bedienen met aanraking of met de stem. 

Voice Control is ook beschikbaar voor telefoon en audio. Om de smartphone met het touchscreen te bedienen biedt het Connect Nav-systeem New Mirrorscreen-technologie. Dat werkt met zowel Apple CarPlay als MirrorLink, zodat automatisch een verbinding tot stand komt. 

Tags: