Vrolijke boel: Citroën SpaceTourer Hyphen Concept

- Geen reacties

Kan een busje ook leuk zijn? Als het aan Citroën ligt wel! Het merk presenteert op de autosalon van Genève volgende maand de vrolijk gekleurde SpaceTourer Hyphen Concept.

Citroën zet zijn nieuwe bestelwagen SpaceTourer in het zonnetje op de autosalon van Genève volgende maand. Het merk presenteert daar de SpaceTourer Hyphen Concept, vernoemd naar de Franse popgroep Hyphen Hyphen. Het meest opvallend aan dit studiemodel is de kleurstelling, zeegroen loopt bijna naadloos over in rood/oranje.

De SpaceTourer Hyphen heeft meer bodemspeling en stoere 19 inch wielen met terreinbanden. De bumpers en stootranden aan de zijkant zijn bekleed met beschermende kunststof, in de stijl van de Aircross Concept die Citroën vorig jaar liet zien op diverse autoshows.

Binnenin is het (ook) een groot kleurenfestijn. Zeegroen en oranje/rood worden afgewisseld met turqoise. Niet alleen het meubilair is felgekleurd, ook het dashboard, de deurpanelen en zelfs het plafond zijn aangepakt. Op de stoelen en het dashboard zijn oranje riemen aangebracht, die geen functie hebben maar er wel leuk uitzien.

Voor wat het waard is: de SpaceTourer Hyphen heeft vierwielaandrijving, om zijn stoere aankleding kracht bij te zetten. Onder de motorkap ligt een 150 pk sterke BlueHDi dieselmotor.

Het is denkbaar dat enkele onderdelen van de Hyphen Concept, denk aan de stoere bumpers met stootkussens, later beschikbaar komen als accessoire voor de SpaceTourer.

Tags: