Voorproef nieuwe Citroën C4

- Geen reacties

Met de onthulling van de C4 Sport Concept Car onthult Citroën tijdens de Salon van Genève een voorbode van de nieuwe C4. Tegelijkertijd laten de Fransen alvast zien waarmee ze gaan deelnemen aan het WRC als de Xsara WRC wordt vervangen.

Zoals verwacht mocht worden, lijkt de neus van de nieuwe C4 sterk op die van de C-Airlounge, de concept car die vorig jaar op veel tentoonstellingen te zien was. Overigens doet de vormgeving van de koplampen ook enigszins denken aan de BMW 5-serie. De wijze waarop Citroën de C4 introduceert, is trouwens identiek aan de introductie van de C2, die debuteerde ook als rallyauto.

Er is nog niet veel informatie bekend over de nieuwe C4, maar wel is duidelijk dat deze op het platform van de Peugeot 307 wordt gebouwd. Ook de motoren worden met de Peugeot gedeeld.
Naar verwachting onthult Citroën de definitieve versie van de C4 in september, tijdens de Autosalon van Parijs. Kort daarop vindt de marktintroductie plaats, en ruimt de inmiddels zeven jaar oude Xsara het veld.

In eerste instantie verschijnt de C4 als vijfdeurs hatchback, pas in een later stadium gevolgd door een Break en een Coupé. Er zou zelfs sprake zijn van een MPV-achtige C4, maar deze wordt niet op korte termijn verwacht.

Tags: