Voorbode volgende grote Citroën: CXperience

- Geen reacties

“Er komt weer een nieuwe, grote Franse sedan en dat is goed nieuws.” De CXperience die schittert op de autosalon van Parijs is een veelbelovende voorbode van die auto.

Citroën showt op de autosalon van Parijs de CXperience. Het is geen directe voorbode van een nieuw model maar dit studiemodel blikt vooruit naar een ‘een nieuw groot model van Citroën’. “Zoals altijd met onze concept cars kan ik niet zeggen in hoeverre deze auto realistisch is, maar er komt een nieuwe grote sedan van Citroën”, aldus de woordvoerster. “En dat is natuurlijk goed nieuws, vooral omdat dit studiemodel in Europa wordt gepresenteerd.” Daardoor is de kans zeer groot dat de auto ook in Europa geleverd gaat worden. In het recente verleden zijn er grote modellen gepresenteerd die alleen in China op de markt zijn gebracht.

Hoe serieus is de CXperience? “In grote lijnen kun je hier zeker wel een productiemodel in ontdekken. De grille met in de motorkap geïntegreerd logo ga je zeker terugzien op toekomstige Citroëns.” Datzelfde geldt ongetwijfeld voor de ‘uitwaaierende’ led-verlichting aan de voorkant.

Of de nieuwe grote Citroën een C5 of een C6-opvolger wordt is nog niet bekend. “Het is duidelijk dat de huidige C5 tegen het eind van zijn productcyclus loopt, maar of de volgende grote sedan de directe opvolger is kan ik niet zeggen. Wellicht groeit het nieuwe model een stapje, waardoor de auto tussen de C5 en C6 invalt.”  

Tags: