Vlaggenschip Citroën C6 lijkt klaar

- Geen reacties

Citroën lanceert begin volgend jaar een nieuw topmodel, in de lijn van succesvolle klassiekers als de DS, CX en SM. Dit nieuwe vlaggenschip C6 lijkt al klaar te zijn, want het werd vorige maand getoond aan een aantal medewerkers, waarvan er één kennelijk een camera bij zich had.

Het is wel duidelijk dat er een nieuwe wind waait door de burelen van Automobiles Citroën. Na de C2, C3, C3 Pluriel, C4 en tweede generatie C5 wordt het programma in 2005 zowel naar boven als naar beneden verder uitgebreid. Aan de onderkant verschijnt uit de samenwerking tussen PSA en Toyota de Panda- en Alto-bevechter C1, en aan de bovenkant dus de buitengewoon fraai gelijnde C6.

De Citroën C6 lijkt sterk op de concept car C6 Lignage, die op de Salon van Genève in 1999 werd onthuld. Maar bijvoorbeeld het front met de enorme, om het Citroën logo heen gestyleerde grille lijkt afkomstig van de C-Airdream die twee jaar geleden in Parijs het licht zag. De C6 is in ieder geval een grote auto, nog het best vergelijkbaar met de Audi A6.

Uit betrouwbare informatie blijkt dat de nieuwe C6 op de Salon van Genève in maart 2005 wordt onthuld, waarna de productie in het voorjaar zal worden gestart. Nederlandse liefhebbers zullen nog tot later in het voorjaar geduld moeten hebben. In de tussentijd kunnen zij nadenken of zij kiezen voor een nieuwe 2.7 liter V6 HDi common rail-diesel, of een 2.9 liter V6 benzinemotor. Hydractive vering zal ongetwijfeld standaard zijn.

Tags: