Vijfzits Citroën C4 Picasso onthuld

- Geen reacties

Citroën heeft nu ook de vijfpersoons versie van de goed ontvangen C4 Picasso gepresenteerd. Net als bij de Grand C4 Picasso draait het bij de vijfzitter om licht en ruimte, door Citroën samengevat als visiospace.

Uiteraard is de vijfzitter wat minder groot dan de Grand C4 Picasso, het interieur blijft echter royaal bemeten. Ook de laadruimte is groot genoeg om de bagage van vijf personen kwijt te kunnen, met een laadvolume van minimaal 500 liter. Het zicht rondom is net als bij zijn grote broer dik in orde. Dat is voor een groot deel te danken aan de ‘Grand Angle’ panoramische voorruit en de dunne raamstijlen. Het optionele zonnedak kan de lichtinval nog eens vergroten.

Door de wat compactere afmetingen van de vijfzitter is er juist meer ruimte om te spelen met het design. Wat gelijk opvalt, is de knik bij de B-stijl. Ook de aflopende daklijn geeft de C4 Picasso net een beetje meer uitstraling dan de Grand-variant. Hoewel in de vijfzits C4 Picasso minder gelegenheid is om te spelen met zitopstellingen, blijft het modulaire karakter van de auto in stand. De achterste zitrij, die bestaat uit drie identieke zitplaatsen, kan eenvoudig worden opgevouwen onder de laadvloer.

De Citroën C4 Picasso is in maart voor het eerst in het echt te bewonderen op de Salon van Genève. Kort daarna zal het model bij de dealers verschijnen en de kans is groot dat de auto ook op de AutoRAI te zien zal zijn. De Xsara Picasso blijft overigens ook na de komst van de C4 Picasso nog in het gamma.

De C4 Picasso wordt in eerste instantie leverbaar met vier krachtige motoren. Een 125 pk sterke 1,8-liter 16V benzinemotor met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een tweeliter 16V met 143 pk in combinatie met een elektronisch bediende zesversnellingsbak of een viertraps automaat. Dieselrijders kunnen kiezen tussen een 110 pk sterke 1,6-liter HDiF en een tweeliter HDiF met 138 pk. Beide dieselmotoren zijn leverbaar met elektronisch bedienbare versnellingsbak. De 1.6 kan ook met handgeschakelde vijfversnellingsbak worden geleverd en de tweeliter is er ook met zestraps automaat.

Tags: