Vierde wereldtitel rally voor Loeb

- Geen reacties

De Fransman Sébastien Loeb heeft voor de vierde maal de wereldtitel rally voor zich opgeëist. De Citroën-rijder kreeg het dit jaar zeker niet cadeau. Tot aan de laatste race was ook Ford-coureur Marcus Grönholm nog in de strijd voor het kampioenschap, maar aan de derde plaats in de rally van Groot-Brittannië had Loeb voldoende om de titel te pakken.

Grönholm was lange tijd leider in het kampioenschap. De laatste rally’s van het seizoen liep het echter spaak bij de Fin. Tweemaal op rij crashte hij. De eerste maal zonder weinig gevolgen, omdat ook Loeb de fout in ging. De tweede maal profiteerde de Fransman echter wel door de volle winst te pakken. Loeb ging daardoor met een voorsprong van zes punten naar Wales voor de laatste rally van het seizoen.

Loeb kwam het hele weekend niet echt in de buurt van de Ford-teams van Grönholm en Hirvonen. De derde plaats leverde genoeg punten op om zeker te zijn van de titel, dus Loeb hoefde geen onnodige risico’s te nemen. Hirvonen schreef uiteindelijk de rally van Groot-Brittannië op zijn naam, terwijl Grönholm zijn imposante carrière afsloot met een tweede plaats.

Tags: