Vernieuwde Citroën C1 vanaf 7.990 euro

- Geen reacties

De vernieuwde Citroën C1 is geprijsd en goedkoper geworden. De vanafprijs bedraagt nu 7.990 euro.

De Citroën heeft opnieuw een verjongingskuur ondergaan. Het is de laatste update voordat het nieuwe model verschijnt volgend jaar. Het goede nieuws is dat de C1 800 euro goedkoper is geworden en bovendien tot 1 januari 2013 is vrijgesteld van BPM. Wegenbelasting hoef je zelfs tot 2014 niet te betalen.

De vanafprijs geldt voor de C1 1.0 Attraction driedeurs. Voor de vijfdeurs betaal je 300 euro meer. De basisuitvoering is voorzien van de meest basale voorzieningen als ABS, twee airbags en een neerklapbare achterbank. Wil je meer luxe dan biedt de 9.490 euro kostende Tendence uitkomst. Deze versie voegt led-dagrijverlichting, chromen details op het koetswerk, elektrisch bedienbare portierramen, centrale deurvergendeling op afstand bediend en een radio/cd-speler toe aan de uitrusting.

De meest luxe versie is de Exclusive, met lichtmetalen wielen, airconditioning, mistlichten vóór en Bluetooth voor 10.990 euro. Citroën levert optioneel een halfautomaat, die het merk EGS noemt. Deze is alleen verkrijgbaar op de vijfdeurs vanaf het uitrustingsniveau Tendence. De vanafprijs van de C1 EGS bedraagt 10.290 euro. De vernieuwde C1 betreedt in maart de Nederlandse showrooms.

Tags: