Van MPV naar SUV: Citroën C3 Aircross

- Geen reacties

Citroën heeft de C3 Aircross onthuld! Deze compacte SUV volgt de C3 Picasso op en komt in het najaar naar Nederland.

Hier is de Citroën C3 Aircross! Als je nu een C3 Picasso rijdt, dan moet je goed opletten want dit zou zomaar eens je volgende auto kunnen worden. De C3 Aircross is meer een SUV dan een MPV, in lijn met trend van dit moment. Het nieuwe model heeft 2 centimeter meer bodemspeling dan de C3 hatchback. De Aircross is 4,15 meter lang en 1,64 meter hoog en heeft een kofferbakinhoud van 415 tot 520 liter, afhankelijk van in welke stand de achterbank staat.

De C3 Aircross is naar eigen smaak aan te kleden. Er zijn acht carrosseriekleuren, drie contrasterende tinten voor het dak en vier ‘colour packs’. Het opvallende Orange optiepakket zie je op de C3 Aircross die op de foto’s staat.

De SUV is op het gebied van veiligheidssystemen helemaal bij de tijd. Zo zijn onder andere een noodremsysteem, een dodehoeksensor, een verkeersbordenlezer, een achteruitrijcamera en een inparkeersysteem leverbaar. Andere moderne snufjes zoals een draadloze smartphonelader en een head-up display staan op de optielijst.

Citroën kondigt drie benzinemotoren en twee dieselversies aan voor de Nederlandse markt. De benzinekrachtbronnen hebben een cilinderinhoud van 1,2 liter. De basisversie zonder turbo levert 82 pk, de uitvoeringen met turbo 110 en 130 pk – die laatste is er optioneel met een automatische versnellingsbak. Dieselrijden kan met een BlueHDi-motor met 100 of 120 pk.

De C3 Aircross komt in het najaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: