Twee showcars Citroën in Genève

- Geen reacties

Citroën doet het rustig aan op de autoshow in Genève. Het neemt de nieuwe modellen van de afgelopen jaren mee én twee showcars. 

Citroën heeft bekendgemaakt welke auto’s het meeneemt naar de autosalon van Genève, de beurs die dinsdag open gaat. Te zien zijn de eind vorig jaar vernieuwde C4 en C1, de C4 Cactus en de (Grand) C4 Picasso. Ook de ultrazuinige C4 Cactus Airflow 2L (de ‘2 liter auto’) is voor het publiek te zien. 

Natuurlijk ontbreekt de zojuist opgefriste Citroën Berlingo niet. Het Franse merk maakt nu bekend dat het een speciale showcar meeneemt van de Berlingo Multispace (de personenauto-uitvoering), genaamd de Berlingo Mountain Vibe Concept. Met een knipoog naar het alpine gebied rondom Genève zien we een hoogteprint op de Berlingo-showcar. De auto zou voorzien zijn van allerhande verstevigingen en accessoires die handig zijn bij het verkennen van heuvelachtige natuur.

Een tweede showauto is de Citroën C3 Picasso Black Top. De naam verklapt al dat het gaat om een tweetonige auto, waarbij een lakkleur wordt afgezet tegen een zwart dak. Deze C3 Picasso lijkt uiteindelijk bestemd voor de showroom, want Citroën spreekt over drie mogelijke lakkleuren en twee motoren: de PureTech 110 en de BlueHDI 110. Allebei zuinig dus.

Tags: