Trekauto van het Jaar: Citroën C4 1.6 16V

- Geen reacties

Na twee dagen alles uit de kast halen op het testcentrum van DAF in St. Oedenrode, heeft een tienkoppige jury, onder auspiciën van het ANWB maandblad Kampeer & Caravan Kampioen, de Citroën C4 1.6 16V uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar.

Natuurlijk is importeur Citroën Nederland zeer tevreden met de titel: De uitstekende rijeigenschappen van de Citroën C4 worden wederom onderstreept en bovendien beloond door een vakkundige jury, aldus Arnaud de Lamothe, Algemeen Directeur van Citroën Nederland.

Naast de C4 haalt de redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen ook een paar andere testmodellen voor het voetlicht. De Volvo V50 2.0D, de Hyundai Sonata 2.4 en de Citroën C5 1.6 HDI kregen een eervolle vermelding.

Om een uniforme beoordeling te kunnen maken, zijn alle deelnemende autos getest met een caravan waarvan het gewicht was afgestemd op dat van de trekkende auto. Prestaties, weggedrag en comfort vormden de hoofdmoot van de beoordeling. Daarnaast lette een zogenaamde non-driving jury op de vakantievriendelijkheid van de autos. Deze jury beoordeelde op onder meer op de inhoud van de bagageruimte en het gemak waarmee de caravan (12 voltstekker, enzovoorts) aan de auto is te koppelen.

Tags: