Technologie ten dienste van het milieu

- Geen reacties

Respect voor het milieu en het toepassen van milieuvriendelijke technologieën staan bij Citroën hoog op de agenda. Citroën heeft dan ook een aantal efficiënte oplossingen ontwikkeld die de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken. Deze worden getoond op de internationale autotentoonstelling in Frankfurt. Op de speciale minisite van Citroën vindt u hierover meer informatie en kunt u de stand van Citroën on line bekijken.

C1 HDi 55, C2 en C3 HDi 70 behoren tot de milieuvriendelijke top
Citroën zorgt ervoor dat er op elk model ten minste één HDi-dieselmotor leverbaar is. HDi-dieselmotoren staan immers bekend om hun milieuvriendelijkheid, met name in het segment van het compacte autos. Niet voor niets eindigden de C2 en C3 HDi 70 op respectievelijk de tweede en derde plaats als minst vervuilende dieselautos in een recent onderzoek van het Franse milieu-agentschap. In het voorjaar van 2005 voegde Citroën hierbij ook nog eens de C1 HDi 55.
Meer informatie over HDi.

Innovatief roetfilter
In 2000 introduceerde PSA het roetfilter. Inmiddels is dit filter verkrijgbaar op de C4, C5, C8 en vanaf december ook op de Xsara Picasso. In Frankrijk doet het roetfilter ook zijn intrede in het compacte segment met de lancering van de C3 HDi 110 pk. Ook de Citroën C6 zal met een roetfilter worden uitgerust op de 2.7 HDi V6 motor.
De uitstoot van roetdeeltjes bij Citroëns die zijn uitgerust met een HDi-motor met roetfilter is vrijwel nihil. Het filter zorgt er namelijk voor dat uitgestoten roetdeeltjes worden verbrand terwijl het motorvermogen ongewijzigd blijft. Meer informatie over het roetfilter.

C3 Stop & Start
In het najaar van 2004 introduceerde Citroën het unieke Stop & Start-systeem op de Citroën C3. Het systeem is leverbaar op de 1.4i 16V-motor met 90 pk. Door het automatische SensoDrive schakelsysteem te combineren met een elektronisch bestuurd startsysteem levert Stop & Start een reductie van 10% op de CO2-uitstoot én op het brandstofverbuik. De Citroën C3 Stop & Start is vanaf dit najaar ook leverbaar in Nederland.

Revolutionair: de C3 1.4i op aardgas
In Frankfurt introduceert Citroën de C3 1.4i die zowel op benzine als op aardgas rijdt. Deze technologie is ontwikkeld in samenwerking met Gaz de France. Aardgas levert een reductie op van de CO2-uitstoot van maar liefst 20%, zonder zwaveloxide of lood. Met een speciale uitrusting kunnen klanten thuis gas tanken. Deze technologie is vooralsnog niet leverbaar in Nederland. Op de speciale Citroën minisite van Frankfurt kunt u bij de C3 een film over deze technologie bekijken.

Tags: