‘SUV van Citroën komt in 2018 of 2019’

- Geen reacties

Als je zit te wachten op een SUV van Citroën, dan moet je nog een paar jaar geduld hebben. In 2018 of 2019 komt er zo’n model van het Franse merk op de markt.

Citroën brengt in 2018 of 2019 een SUV op de markt. Dat heeft CEO Linda Jackson gezegd tegen Automotive News. De auto wordt gebaseerd op de Aircross concept car die het merk vorig jaar liet zien op de autoshow van Shanghai. De SUV zal in Frankrijk worden geproduceerd en krijgt in het assortiment een plekje boven de C4 Cactus.

Volgens Jackson wordt de SUV van Citroën een ‘auto met een twist’. Net als de andere recente modellen van het merk zal ook deze Citroën een opvallende verschijning zijn. Een onderscheidend element op de Aircross Concept is bijvoorbeeld de aanwezigheid van stootkussens op de bumpers en bij de dorpels, een doorontwikkeling van de exemplaren op de C4 Cactus. Die zogenaamde Alloy Bumps gaan we zeer waarschijnlijk op het productiemodel terug zien.

Jackson zegt verder dat de auto geen ‘traditionele SUV’ zal zijn. De CEO laat in het midden of dit betekent dat het model de populaire C4 Picasso op termijn zal vervangen. In ieder geval wordt de SUV ‘comfortabel, ruim en praktisch’.

Tags: