Subtiele facelift Citroën C4

- Geen reacties

Citroën heeft de C4 een kleine facelift gegeven. De belangrijkste wijzingingen betreffen de herziene motoren, de gerestylde voorkant en de verbeterde materialen in het interieur.

De Citroën C4 is sinds 2004 op de markt, dus het is de hoogste tijd voor een facelift. De eerste foto’s daarvan zijn vrijgegeven en daarop is te zien dat Citroën niet al te veel heeft veranderd aan het onderscheidende uiterlijk. Het opvallendst is de nieuwe neus, met de grote ondergrille in de stijl van de Picasso.

We zien nieuwe mistlampen en de grille, waarin het Citroën-logo is opgenomen, is niet langer kaarsrecht maar vertoont een lichte buiging. De overige uiterlijke wijzigingen blijven beperkt tot wat chroomrandjes, nieuw lichtmetaal en iets andere achterlichten voor de Coupé. Daarnaast weet Citroën te melden dat er diverse nieuwe exterieurkleuren beschikbaar komen.

In het interieur moeten nieuwe materialen zorgen voor een beter kwaliteitsgevoel. Dat is hard nodig, want de huidige C4 schiet daarin nogal tekort. De komst van de 1.6 VTI (120 pk, zonder turbo) en THP (150 pk, met turbo) is goed nieuws. Die twee vervangen de huidige 1,6- en 2,0 liter motoren. Daarnaast is de 2.0 HDiF herzien waardoor hij 4 pk meer levert en voldoet aan de Euro-5 uitlaatgasnorm.

Het merk met de ‘double chevron’ maakt ook meteen de nieuwe vanafprijzen bekend. De 1.4 16v is verkrijgbaar vanaf 18.990 euro, precies evenveel als voorheen. Dieselen kan vanaf 24.000 euro voor de 1.6 HDiF, er is geen verschil in prijs tussen de vijfdeurs (Berline) of de Coupé. De vernieuwde C4 maakt z’n debuut op de Autoshow van Moskou, eind augustus.

Tags: