Sebastien Loeb en Citroën pakken wereldtitel WRC

- Geen reacties

Sebastien Loeb is voor de zesde achtereenvolgende keer wereldkampioen rally geworden. De Fransman wist in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn titel op een overtuigende manier te prolongeren door als eerste te eindigden.

De rally van Groot-Brittannië was het toneel van een prachtige eindstrijd tussen de Fransman Sebastien Loeb en de Fin Mikko Hirvonen. Die laatste leidde het kampioenschap voor de start van de race maar moest voor Loeb eindigen om de titel binnen te halen.

Helaas voor de Ford-coureur wist Loeb op overtuigende wijze de rallyproef te winnen. Het verschil tussen beide coureurs is slechts een punt maar dat mag de pret niet drukken. Citroën sleept zijn vijfde constructeurstitel binnen waarmee het feest compleet is na afloop van de race in Groot-Brittannië.

Uiteraard is Loeb opgelucht dat hij alsnog de titel binnenhaalt: “We kenden een goede seizoenstart maar daarna ontstonden er wat problemen. Gelukkig hebben we onszelf net op tijd hervonden. Het is moeilijk om wereldtitels met elkaar te vergelijken maar aan deze ging de mooiste sportieve strijd vooraf. In deze laatste rally mochten we niets fout doen.”

Tags: