Prijzen Citroën C6 bekend

- Geen reacties

Citroën heeft de prijskaartjes en de diverse uitrustingsniveaus van haar nieuwe C6 bekendgemaakt. De luxe limousine is vanaf begin 2006 leverbaar voor een prijs vanaf € 55.100,–. De prijslijst loopt op tot een bedrag van € 72.900,– voor de C6 Exclusive met 2.7 HdiF V6 dieselmotor.

Voor de C6 heeft Citroën in eerste instantie twee verschillende motoren in petto. Dat worden er later ongetwijfeld meer, maar nu heeft de Citrofiel alleen keuze uit een 3,0 liter V6 benzinemotor of de eerder genoemde 2,7 liter HdiF V6 diesel met roetfilter. Om het overzichtelijk te houden zijn er drie verschillende uitrustingsniveaus: C6, C6 Lignage en C6 Exclusive. Daarnaast is er een bescheiden lijst met opties, waarop zaken staan als een navigatiesysteem, een Pack Audio, een elektrisch schuif-/kanteldak en een pack Executive. Met deze laatste optie kies je voor luxe fauteuils voor de passagiers achterin.

Ook zonder die extra’s is het aan boord van de C6 echter prima toeven. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld een automatische airco met zachte luchtstroom, negen(!) airbags en een actieve wielophanging. Ook Xenon koplampen zijn standaard, evenals een zogenoemde actieve motorkap, die omhoog komt bij een aanrijding met een voetganger. Vanaf de Lignage-uitvoering heeft de C6 bovendien 18-inch velgen, een head-up display en meedraaiende koplampen; de Executive doet er met onder meer een geluidsinstallatie met 10 speakers, lederen bekleding en een met hout afgewerkt dashboard nog een schepje bovenop.

De instapprijs voor de C6 ligt dus op € 55.100,–. Met dieselmotor kost de basisversie € 60.300,–. De C6 Lignage kost met benzinemotor precies € 59.000,–, de diesel is er voor € 64.200,–. Voor € 67.700,– is er tenslotte de C6 Executive. Ook voor deze uitvoering bedraagt het prijsverschil met de dieselmotor € 5.200,–, waardoor je uitkomt op € 72.900 voor de HdiF.

Tags: