Peugeot en Citroën stappen uit WRC

- Geen reacties

PSA heeft aangekondigd dat na 2005 Peugeot en Citroën zich allebei zullen terugtrekken uit het Wereldkampioenschap Rally. Aan deze drastische beslissing van het Franse automobielconcern liggen financiële redenen ten grondslag.

De rallyteams van de beide Franse merken hebben naar schatting elk een jaarbudget van zon vijftig tot zestig miljoen euro en dat geld kan volgens PSA wel beter worden benut nu het slechter gaat in de autobranche. Het is niet zo dat PSA in het geheel stopt met de autosport, alleen wordt gekeken naar goedkopere kampioenschappen. Een van de opties is om deel te nemen aan de toerwagenracerij.

Het besluit van PSA is opmerkelijk en komt als donderslag bij heldere hemel. Peugeot werd in 2000, 2001 en 2002 kampioen en ontwikkelde vorig jaar een compleet nieuwe rallyauto op basis van de 307 CC. Dit seizoen vielen de resultaten nog tegen, maar dat is vaker het geval met nieuwe autos. Citroën daarentegen won vorig jaar al het constructeurskampioenschap en herhaalt dat kunstje dit seizoen; bovendien sleept Citroën-rijder Sébastien Loeb ook nog eens de rijdersbokaal in de wacht. Ook Citroën heeft net een nieuw rallywapen ontwikkeld, op basis van de nieuwe Citroën C4. Die auto zou aanvankelijk eind volgend jaar worden ingezet, maar hoe die plannen er nu uitzien is nog onduidelijk.

De rijders kunnen in ieder geval vast beginnen met solliciteren.

Tags: