Ophef over Citroën-spotje met John Lennon

- Geen reacties

Fans van John Lennon zijn boos over een tv-commercial van Citroën waarin de overleden zanger te zien is. In het spotje gebruikt Citroën oude opnames van Lennon om de DS3 aan te prijzen.

John Lennon is te zien in een reclamespotje van Citroën over de DS3. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de fans van de in 1980 vermoorde zanger. Zij vinden dat de naam van Lennon te grabbel wordt gegooid door opnames van de ex-Beatle te gebruiken in een commercial.

De weduwe van Lennon, Yoko Ono, heeft toestemming gegeven voor het gebruik van de beelden. In het spotje is te zien hoe Lennon zegt dat het niet ‘rock ’n roll’ is om het verleden te kopiëren. “Je moet iets nieuws starten”, zegt de zanger. Hij deed deze uitspraak als reactie op de toen heersende trend om oude muziekstijlen nieuw leven in te blazen. Citroën prijst de DS3 aan als anti-retro.

De zoon van John Lennon, Sean, zegt in een reactie op Twitter dat het zijn moeder ‘niet om het geld’ ging. Hij begrijpt de teleurstelling van de fans maar zegt dat dit een mooie manier is om zijn vader ‘levend’ te houden. Citroën denkt er niet aan om het spotje van de buis te halen en mag zich bovendien verheugen op flink wat extra aandacht door alle ontstane commotie.

Tags: