Ook Citroën-busjes vernieuwd

- Geen reacties

Na Peugeot kondigt Citroën haar vernieuwde ‘personenbusjes’ aan. De Berlingo Multispace en Jumpy Multispace zijn weer bij de tijd dankzij een bescheiden facelift.

Citroën vernieuwt in een moeite twee modellen. De Berlingo Multispace én de Jumpy Multispace – plus hun bestelbroertjes – krijgen een make-over. De wijzigingen zijn niet al te schokkend.

Voor de Berlingo heeft Citroën een moderner ogende neus getekend met een opvallende zwarte ‘balk’ die over de hele breedte van de auto loopt. Uiteraard maakt led-dagrijverlichting deel uit van het nieuwe ontwerp. De Jumpy krijgt een vernieuwde, chromen grille en wordt bovendien leverbaar met diverse nieuwe kleuren.

Voor de Jumpy heeft Citroën een nieuwe Exclusive-uitvoering samengesteld. Deze heeft onder andere 16 inch lichtmetalen wielen, privacy glass achter en parkeersensoren. Over motorische wijzigingen zegt Citroën niets, maar Peugeot kondigde in het persbericht van de twee zustermodellen aan dat de CO2-uitstoot wordt verlaagd, onder andere door de toevoeging van een start-stop systeem.

Tags: