Nu goed: Citroën C-Quatre

- Geen reacties

Citroën levert in China, Zuid Amerika en diverse Europese landen de C4 sedan. De oorspronkelijke versie was ietwat ongelukkig vormgegeven maar de nu gepresenteerde vernieuwde C4 Quatre is zowaar een mooie zwaan geworden.

Citroën stelt op de Autoshow in Shanghai de vernieuwde C4 sedan voor, die in China voortaan door het leven gaat als C-Quatre. Het merk heeft de auto flink aangepakt, de gehele achterzijde heeft een nieuw aanzicht gekregen. De wat zware kont maakt nu plaats voor een harmonieus geheel.

Ook de voorkant heeft een lichte make-over gekregen, net als de hatchback en de coupé in Europa vorig jaar. De oorspronkelijke naam, C-Triomphe, is vervangen door C-Quatre. De sedan-versies kregen die naam vorige zomer al. Blijkbaar spreken de Chinezen geen Frans, want vier is een ongeluksgetal in China.

Compacte sedans zijn zeer populair in China maar de auto wordt ook verkocht in diverse Europese landen en Zuid Amerika. De vernieuwde C-Quatre werd ontworpen in China, en wordt daar ook gebouwd. Het Franse moederbedrijf PSA heeft in China een joint-venture met autofabrikant Dongfeng.

Tags: