Nieuwe versies Citroën C5 geprijsd

- Geen reacties

Citroën heeft de C5 licht aangepast en nieuwe uitvoeringen toegevoegd aan de line-up. De 1.8 16v-motor ruimt het veld en wordt vervangen door de 1.6 VTi.

Citroën rust de C5 voortaan standaard uit met LED-dagrijverlichting en LED-achterlichten. Een echte facelift krijgt de uit 2008 stammende sedan dus nog niet. Wel voert Citroën diverse wijzigingen door in het uitrustings- en motorengamma van de middenklasser.

De 1.8 16v benzinemotor verdwijnt ten gunste van de 1.6 VTi met 120 pk. Deze krachtbron is er alleen met een EGS-versnellingsbak met zes versnellingen, een gerobotiseerde handbak. De vanafprijs van de C5 ligt iets lager dan voorheen met de nieuwe instapmotor, op 25.990 euro. Dezelfde ESG-bak levert Citroën als optie op de 1.6 HDi met 110 pk, die daardoor direct wordt omgedoopt tot e-HDi dankzij het standaard aanwezige start/stop-systeem. Deze uitvoering is er vanaf 30.490 euro.

Citroën levert de C5 voortaan in drie uitrustingsniveaus: Attraction, Tendance en Exclusive. Die eerste is standaard voorzien van LED-dagrijverlichting, zeven airbags, automatisch geregelde airconditioning en een radio/cd/mp3-speler. De Tendance voegt daar lichtmetalen wielen, twee zone klimaatregeling en parkeersensoren aan toe. De Exclusive is met onder andere standaard elektrische stoelverstelling, halflederen bekleding, navigatiesysteem en het hydractive 3+ veersysteem de topuitvoering. De vernieuwde C5 staat per direct bij de dealers.

Tags: