Nieuwe Citroën C3: eerste foto’s en informatie

- Geen reacties

De eerste officiële foto’s en informatie van de nieuwe Citroën C3 onthullen dat deze enigszins is afgestemd op het aanstaande premium-model DS3. Opvallend is de panorama-ruit voorin, die een ruimtelijk gevoel teweegbrengt. Maar de tweede generatie C3 is ook iets groter dan de huidige.

Nadat dit weekend foto’s van de nieuwe Citroën C3 uitlekten, heeft Citroën ze nu maar officieel vrijgegeven en ze direct van de eerste informatie voorzien. De Citroën C3 wordt onthuld op de IAA-autobeurs in Frankfurt in september. Begin 2010 wordt het model in de showroom verwacht. De nieuweling zal de huidige C3-generatie niet vervangen, maar aanvullen. De ‘oude’ C3 blijft als een soort tussenmodel bestaan, en – net zoals de Peugeot 206 voor de 207 – de opmaat vormen voor de nieuwe C3.

De tweede generatie Citroën C3 heeft dan ook een wat rijkere uitstraling. De vorm van de body is strakker, de rondingen zijn minder aanwezig. Het uiterlijk is afgewerkt met chromen delen terwijl alle carrosseriedelen in de lakkleur gespoten zijn. Ook het interieur ziet er beter uit dan van de huidige C3, de geborstelde aluminium sierplaat en de hoogglanzend zwarte kunststof delen neigen eerder naar de luxe Citroën DS3. Het middenconsole is voorzien van een groot kleurenscherm. Naast de analoge meters biedt het dashboard ook een digitale indicator.

Wat direkt opvalt is de panoramaruit voorin. Deze ‘Zenith’-ruit loopt zo ver door in het dak dat het een zee van ruimte en licht de auto inbrengt. Voor het basis-uitrustingsniveau zal deze ruit optioneel zijn maar vanaf het tweede niveau wordt ‘ie standaard. Overigens is de nieuwe C3 ook groter dan de huidige generatie: 9 cm langer (3,94 m), 4 cm breder (1,71 m) maar 1 cm lager (1,51).

Bij de introductie zullen drie benzinemotoren beschikbaar zijn: een 1.4 van 75 en een van 95 pk, plus een 1,6 liter van 120 pk. Als diesels biedt Citroën de 1.6 HDi aan, in 75 of 90 pk. Op een later tijdstip wordt het assortiment uitgebreid, onder meer met driecilinder-motoren.

Tags: