Nieuwe Citroën C3 duikt op als rally-auto

- Geen reacties

De nieuwe Citroën C3 moet nog onthuld worden, maar Citroën Sport geeft nu al foto’s vrij van de rally-versie van het nieuwe model. Daaruit kunnen we al een aantal dingen opmaken.

Op de autosalon van Parijs in het najaar onthult Citroën de nieuwe C3. Dat wordt ook de auto die door Citroën Sport als rallywagen ingezet gaat worden volgend seizoen. Of beter gezegd: de C3-koets wordt in aangepaste vorm op de rally-auto gezet. Citroën Sport laat nu al foto’s zien van het prototype waarmee tests worden uitgevoerd.

Uit de foto’s kunnen we alvast opmaken dat de volgende generatie C3 een minder rond design krijgt dan de huidige generatie. Ook kunnen we al zien dat het nieuwe model waarschijnlijk flink groeit en qua formaat tegen de C4 aan zal schurken. Aan de voorkant heeft de nieuwe C3 dezelfde smalle lichtunits als de C4 Cactus. Verder lijkt het erop dat de grille met geïntegreerd Citroën-logo weer terugkeert.   

De nieuwe C3 deelt zijn platform met de 208 van zustermerk Peugeot. Dat betekent ook dat de bekende 1.2 benzinemotor en de 1.6 BlueHDi diesel de belangrijkste motoren worden. De vermogens zullen uiteenlopen van 75 tot 120 pk.

Tags: