Nieuwe Citroën Berlingo hedendaagser maar nog altijd praktisch

- Geen reacties

Citroën presenteert de nieuwe generatie Berlingo. De MPV verschijnt in een M- en XL-uitvoering vol praktische opberghulpjes en met flexibel interieur. Maar dit keer ook vol eigentijdse assistentie- en infotainmentsystemen.

Voor ‘gezinnen en senioren met een actieve levensstijl’ heeft Citroën al jaren de Berlingo in het assortiment. Kernwaarden in die 22 jaar waren functionaliteit en eenvoud. Met ingang van de nieuwe generatie voegt Citroën daaraan toe: design, comfort en innovatie.

Het eerste uit zich in de vrolijke airbumps op de portieren, de tweelaags verlichting en ronde mistlampen die alle moderne Citroën-modellen kenmerken. Ook de vrolijke interieurkleuren en personaliseringsmogelijkheden toveren het voormalige ‘busje’ om in een echte personenauto. Bij comfort moet je vooral denken aan de bekende vering van Citroën en slimme oplossingen voor flexibiliteit en ruimte. 

Liefst negentien rijhulpsystemen en vier connectiviteitssystemen kent de nieuwe Berlingo. MirrorScreen smartphone-link, Citroën Connect Nav, de Citroën Connect Box en draadloos opladen vormen de infotainment. De assistentiesystmen bestaan onder meer uit een Head-Up Display, Active Lane Departure Warning, verkeersbordenherkenning, dodehoekdetectie, het noodremsysteem Active Safety Brake, statische bochtenverlichting, Hill Start Assist en Descent, Trailer Stability Control, Park Assist en een achteruitrijcamera met 180 graden zicht.

Berlingo blijft praktisch

Natuurlijk blijft de Berlingo praktisch, met een bagageruimte van maximaal 775 liter (in de maat M die een lengte heeft van 4,40 meter) of zelfs 1.050 liter (de XL van 4,75 meter). De twee lengte-uitvoeringen bieden tegelijk keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. In- en uitstappen is makkelijk dankzij de twee zijschuifdeuren. En met de Magic Flat-bediening kun je de stoelen wegklappen tot extra bagageruimte. Met de voorste passagiersstoel eveneens plat is de laadlengte, voor bijvoorbeeld ski’s, maximaal 2,70 meter of – in de XL-versie – 3,05 meter. 

Citroën toont de nieuwe Citroën Berlingo voor het eerst aan publiek op de Autosalon van Genève, begin maart. In de tweede helft van 2018 start de Europese verkoop. Dan wordt ook meer bekend over prijzen en uitrustingen. Nu al laat Citroën weten dat er voor kopers en leaserijders veel keuze is in carrosseriekleuren en interieurafwerking. Motoren zijn onder meer de nieuwe BlueHDi 1.5 (met EAT8-automaat) en de PureTech 1.2.


Tags: