Nieuwe C6 zet rijke Citroën-traditie voort

- Geen reacties

Citroën heeft de eerste details en fotos vrijgegeven van haar nieuwe C6. Liefhebbers van het merk met de double chevron zullen blij verrast zijn met deze grande routière, want net als de C4 is de C6 ook weer een echte Citroën.

De vormgeving is weer lekker eigenzinnig, met vormen die teruggrijpen op fameuze limousines uit de rijke historie van het merk. De boogvormige daklijn, de lage achterzijde en de forse koplampen herinneren bijvoorbeeld aan de CX, of als we nog verder teruggaan, de DS. Aan de voorzijde vinden we het nieuwe merkgezicht met, net als bij de C4, de double chevrons die uitlopen in de koplampen. In de achterzijde is een spoiler verwerkt, die bij hogere snelheden tevoorschijn komt.

Natuurlijk herbergt ook de C6 weer een flink aantal innovaties. Het Lane Departure Warning System, de meedraaiende Xenon koplampen en de parkeersensoren voor en achter kennen we al uit de C4 en C5. Nieuw is het head-up display, dat de belangrijkste info van het instrumentarium en het navigatiesysteem op de voorruit projecteert, en ook de elektronische parkeerrem is nieuw voor Citroën. Comfort wordt met een kapitale C geschreven in het interieur van de C6. Zo zijn ook de achterste zitplaatsen elektrisch verstelbaar. Dankzij de gelamineerde zijruiten dringen nog minder rijgeluiden door tot de inzittenden. De airconditioning heeft een gescheiden temperatuurregeling voor vier zones. En zoals het een echte Citroën-limousine betaamt, heeft ook de C6 een hydractief veersysteem met verstelbare demping.

Wanneer de C6 eind dit jaar in de showroom staat, is er keuze uit twee V6-motoren. Een 3,0 liter V6 benzinemotor met 215 pk en een 2,7 liter V6 HDi met 208 pk, die we ook al kennen uit de onlangs gefacelifte Peugeot 607 en de Jaguar S-TYPE. Beide krachtbronnen zijn gekoppeld aan een automatische zesbak. De Citroën C6 is voor het eerst te bewonderen op de Autosalon van Genève begin maart.

Tags: