Na Citroën DS3 R komt DS4 R

- Geen reacties

De DS4 krijgt net als de DS3 een snelle variant met de toevoeging Racing. De eerste testexemplaren zijn gespot op Frans grondgebied.

Citroën werkt aan een DS4 R. Op het Franse weblog Blog Automobile zijn de eerste foto’s te zien van een testmule waarmee Citroën de techniek aan praktijktesten onderwerpt. De uiterlijke aanpassingen blijven nog even geheim, waarschijnlijk tot aan de autoshow van Frankfurt in september. Als de geruchten kloppen zal Citroën daar een conceptcar onthullen die voor 90 procent productieklaar is.

Aan de testmule is wel te zien dat de DS4 iets verlaagd is, waardoor de omlijsting van de achterste wielkast wat bijgewerkt moest worden.

De DS4 R krijgt een 2,0 liter turbomotor met 245 pk. Dus niet de door Peugeot en Citroën breed toegepaste 1.6 THP. Daar is de rek wel uit, de 202 pk die dat blok levert in de DS3 R is wel zo’n beetje het maximaal haalbare. De DS4 R moet zich natuurlijk wel duidelijk onderscheiden van z’n kleinere broertje. We verwachten de DS4 Racing niet voor eind 2012 op de markt.

Tags: