Modieus: Citroën Lacoste

- Geen reacties

Citroën presenteert op de aanstaande autosalon van Parijs de Lacoste conceptcar. Die is ontwikkeld in samenwerking met het gelijknamige kledingmerk en moet de auto, mode en sport bij elkaar brengen.

Citroën heeft de handen ineengeslagen met het Franse kledingmerk Lacoste voor een conceptcar. De Citroën Lacoste moet het beste van de auto, mode en sport samenbrengen in een concept. Zo zijn de wielen geïnspireerd op het oppervlak van een golfbal.

Bijzonder is dat het prototype geen vast dak heeft maar een T-vormige balk die vanaf de voorruit naar de bodem van de kofferbak loopt. Een opblaasbaar dak, uitgevoerd in de kleur geel, houdt de inzittenden droog als het mocht gaan regenen.

De Lacoste is 3,45 lang en biedt plaats aan vier personen. Een grote balk in het dashboard dient als instrumentarium en laat in grote letters de benodigde informatie zien. Uiteraard is de carrosserie voorzien van de bekende krokodil-logo’s. De auto wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor. Op de autosalon van Parijs begin oktober kan het grote publiek de bijzondere conceptcar bewonderen.

Tags: