Meer uitvoeringen Citroën C5 met Hydractive-veersysteem

- Geen reacties

Citroën biedt het bijzondere Hydractive-veersysteem vanaf nu ook aan op handgeschakelde uitvoeringen. Tot nu was Hydractive III+ alleen verkrijgbaar op versies met automatische versnellingsbak.

Je zou het bijna vergeten maar ooit was Citroën beroemd vanwege z’n Hydractive-veersysteem, dat zorgt voor een constante wagenhoogte en zo oneffenheden op de weg ‘neutraliseert’. De C5 is het enige model waarop Citroën dit systeem nog levert. Om de keuze te vergroten biedt Citroën voortaan meer versies met Hydractive III+ aan.

Tot nu was Hydractive III+ alleen leverbaar in combinatie met automatische versnellingsbak maar Citroën stelt het systeem nu ook beschikbaar op handgeschakelde uitvoeringen, als optie van 1.500 euro. Met de 156 pk sterke 1.6 THP-motor kost een C5 met Hydractive 31.490 euro, wil je liever een diesel dan is er de 2.0 HDi met 160 pk. Die kost 33.390 euro.

Ook nieuw op de C5: de Collection Business-uitvoering. Deze is gebaseerd op de Tendance-versie en heeft als extra’s een navigatiesysteem, Bluetooth en parkeersensoren. De vanafprijs van de C5 Collection Business bedraagt 29.990 euro.  

Tags: