Meer informatie en foto’s Citroën C3

- Geen reacties

Begin 2010 maakt de geheel nieuwe Citroën C3 zijn opwachting op de Nederlandse wegen. Met een nieuwe serie foto’s en meer informatie worden we alvast voorbereid op de komst van de compacte Fransman.

Citroën zet hoog in met de nieuwe C3: “De nieuwe C3 is een maatstaf in zijn segment op het gebied van waarneembare kwaliteit”. Nog een opvallende passage uit het persbericht: “Meer is niet altijd beter.” Met dat laatste doelt Citroën op een slimmere indeling van interieur zonder dat de buitenmaten al te veel toenemen.

De C3 is slechts negen centimeter langer dan z’n voorganger. Het merk heeft drie centimeter dunnere voorstoelleuningen gemonteerd om meer beenruimte achterin te creëren. Citroën zegt veel aandacht te hebben besteed aan de geluidsisolatie.

Bijzonder is de optionele Zenith voorruit, die een stuk in het dak doorloopt – net als bij de C4 Picasso. De ruit heeft een lengte van 1,35 meter, waarvan de bovenste 25 centimeter donkergetint zijn om te zorgen dat er niet te veel zon het interieur binnendringt. Speciale uitschuifbare zonnekleppen versterken dat effect. Voor een hoogwaardige uitstraling zorgt de LED-sfeerverlichting op de middenconsole.

Het gamma met motoren bestaat uit drie dieselmotoren – 1.4 HDiF met 70 pk, 1.6 HDiF met 90 pk en de 1.6 HDiF met 110 pk – en vier benzinemotor. Dat zijn de 1.1 met 61 pk, de 1.4i met 75 pk, de 1.4 VTi met 95 pk en de 1.6 VTi met 120 pk. Alle krachtbronnen worden gekoppeld aan een vijfversnellingsbak, behalve de sterkste dieselmotor die de beschikking heeft over een zesbak. Bijna alle uitvoeringen vallen in de twintig procent bijtellingscategorie. In 2011 komt Citroën met een nieuwe compacte driecilinder benzinemotoren en vijf- en zestraps automaten die de CO2-uitstoot van sommige motoren omlaag brengen naar minder dan 100 g/km.

Tags: