Meer details over de Citroën C1

- Geen reacties

De drieling van Citroën, Peugeot en Toyota kan deze week voor het eerst op de Autosalon van Genève worden betast en besnuffeld. Dat betekent dat er steeds meer informatie loskomt over dit trio. Te beginnen met de Citroën C1.

Net als zijn platformgenoten moet de C1 de concurrentie aangaan met autos als de Kia Picanto en de Fiat Panda, die ongeveer even groot zijn. Hij is iets korter, maar wel iets breder. Bijzonder is dat de slechts 3,44 meter lange C1 (evenals de Peugeot en de Toyota) ook met vijf deuren verkrijgbaar is. Dat vergde wel wat kunst- en vliegwerk, en dat zie je. De portieren eindigen waar de achterlichten beginnen. Door ruimtegebrek (en ongetwijfeld om kosten te besparen) zijn er achter slechts klapraampjes. Ook de achterklep is anders dan anders en bestaat slechts uit een ver naar beneden doorgetrokken achterruit.

De motorkeuze voor de C1 is vooralsnog niet groots, maar wie weet komen er nog meer varianten. Vanaf de marktintroductie dit najaar zal er een 1,0 liter benzinemotor met 68 pk leverbaar zijn en een 1,4 liter turbodiesel met directe common rail inspuiting. Deze diesel is goed voor 68 pk.

Wat de C1 precies gaat kosten, is nog niet bekend, maar wil hij inderdaad concurrerend zijn dan moet de prijs onder de 10.000, blijven.

Tags: