Meer bekend over Citroën DS-modellen

- Geen reacties

Citroën rolt de komende jaren de ‘premium’ DS-lijn uit, te beginnen met de DS3 die in september op IAA in Frankfurt het levenslicht ziet. Over de DS4 en DS5 was nog weinig bekend maar nu doet Citroën in het Britse magazine Autocar een boekje open over de nieuwe modellen.

De DS4 en DS5 staan allebei voor 2011 op de planning. Die eerste is gebaseerd op de volgende generatie C4 en vertoont veel gelijkenis met de C-Sportlounge Concept (eerste foto), die Citroën in 2005 liet zien. Dat was een 2+2-zitter met een uiterlijk dat het midden houdt tussen een coupé en een MPV. Als je dat overgiet met een premium-sausje dan heb je de DS4 in grote lijnen al te pakken.

De DS5 heeft als basis de huidige C5 en is volgens Citroën een alternatief voor mensen die de X6 te duur vinden. Met andere woorden: een kruising tussen een coupé en een SUV. De Hypnos conceptcar (tweede foto) die vorig jaar op de Autosalon van Parijs stond geeft in grote lijnen het uiterlijk weer.

Zoals gezegd komt eerst de DS3 begin volgend jaar op de markt. Volgens Autocar debuteert de auto samen met nieuwe C3 op de IAA in Frankfurt. Zeker is dat de productie van de C3, C3 Pluriel en C2 stopt in november. Voor die laatste twee zijn geen directe opvolgers gepland. De DS3 zou je als opvolger voor de C2 kunnen zien en later volgt nog een ‘vrijetijdsmobiel’, de productieversie van de C-Cactus (derde foto).

Tags: