Loeb wereldkampioen rally

- Geen reacties

Sebastien Loeb is gisteren voor de derde keer op rij wereldkampioen rally geworden. De Fransman domineerde in een privé ingeschreven Citroën het kampioenschap, maar maakte een paar weken geleden de titelstrijd toch nog spannend, door zijn arm te breken tijdens een mountainbikerit. Naaste concurrent Grönholm wist echter niet van de afwezigheid van Loeb te profiteren.

Loeb stond met vier rally’s te gaan 35 punten voor op de Fin op het moment dat hij op een mountainbike niet zo onverslaanbaar bleek als in een rallyauto. Een viervoudige armbreuk maakte een vroegtijdig einde aan zijn seizoen. Grönholm schreef het weekend daarop de Rally van Turkije op zijn naam en leek weer terug te zijn in de race om het kampioenschap. Afgelopen weekend vergooide hij echter zijn kansen op de titel met een crash tijdens de Rally van Nieuw-Zeeland. Grönholm kon zijn weg nog wel vervolgen, maar slaagde er niet in de top vier te bereiken, waardoor zijn achterstand op Loeb niet meer in te halen valt in de laatste twee races van het seizoen.

Constructeurstitel
Grönholms teamgenoot Hirvonen won de Rally van Australië, zodat het Ford-team wel afstevent op de titel in het constructeursklassement. “Ik ben verheugd dat ik, nadat ik zoveel tijd had verloren op vrijdag, toch nog in staat was om punten te scoren, waardoor de voorsprong van Ford vergroot is in het merkenkampioenschap,” aldus Grönholm. “Het team en de auto zijn echt sterk en we verkeren in een prima uitgangspositie. Ik ben echt blij voor Mikko. Dit is heel goed voor zijn vertrouwen en ik ben er zeker van dat hij mij nu wil verslaan!”

Tags: