Kimi Raikkonen tekent rallycontract bij Citroën

- Geen reacties

Kimi Raikkonen maakt de overstap naar het Wereldkampioenschap Rally (WRC). De Fin heeft een contract getekend bij het Juniorteam van Citroën, de huidige wereldkampioen in het WRC.

Kimi Raikkonen verruilt de Formule 1 voor het WRC. De Finse coureur heeft voor een jaar getekend bij het Juniorteam van Citroën. Sponsor Red Bull haalde de voormalige wereldkampioen F1 naar het team. Citroën won afgelopen jaar met het hoofdteam en coureur Sebastian Loeb zowel de rijders- als de constructeurstitel.

Raikkonen zal de komende maanden gaan testen met de Citroën C4 van het team. De Fin reed vorig jaar al enkele rally’s in een Abarth S2000 maar wist geen potten te breken. De co-piloot van Raikkonen wordt Kaj Lindstrom, die eerder in de auto zat bij meervoudig rallykampioen Tommi Makinen.

De carrièremove van Raikkonen komt niet echt als een verrassing. Vorige maand werd al bekend dat er geen plaats is voor de coureur in de Formule 1. Ferrari kocht het contract van Raikkonen af, het team gaf de voorkeur aan de Spanjaard Fernando Alonso. Het leek erop dat de Fin naar het team van McLaren zou verhuizen maar die renstal koos liever voor een Britse coureur.

Tags: