Inside bij Citroën: letterlijk en figuurlijk

- Geen reacties

Leuk grapje op de stand van Citroën op de Autosalon van Genève. Het grote nieuws, de DS Inside conceptcar, is nergens te bekennen. Om de auto te zien moeten we letterlijk ‘inside’ bij Citroën.

De Inside staat in een donker kamertje, verstopt achter een gangetje naast de stand. De eerste foto’s gaven nog een onduidelijk beeld van de nieuwe conceptcar, maar ‘in real life’ blijkt de DS Inside een leuk, onderscheidend autootje dat zeker potentie heeft.

We vragen aan Anne Lobbes, de nieuwe PR-dame van Citroën, wat de meerwaarde is van de nieuwe DS-modellijn: “Uit uitgebreid onderzoek onder klanten is gebleken dat er behoefte is aan een bepaalde meerwaarde, bovenop de huidige modellijn. De DS-modellen bieden een toevoeging voor klanten die een beetje meer willen.”

Als de DS3 in 2010 op de markt komt dan krijgt de koper vele mogelijkheden om de auto te ‘customizen’. De productieversie wijkt overigens niet veel af van het model dat hier in Genève staat. In de toekomst komt het merk met de DS4 en DS5, die ‘meer nog dan de DS3 een aparte positionering binnen het gamma krijgen’.

En de nieuwe C3 dan? “Over de C3 weet ik helaas nog niets, niet wanneer ‘ie komt, niet in welke uitvoeringen en niet hoe ‘ie eruit ziet”, aldus Lobbes. Wij gokken op een debuut op de IAA in Frankfurt in oktober maar bij Citroën houden ze de lippen stijf op elkaar.

Tags: