Hoe komt ‘het nieuwe Citroën’ eruit te zien?

- Geen reacties

Eenvoudiger en onderscheidender. Dat is in twee woorden hoe het Citroën van de toekomst eruit komt te zien.

De nieuwe strategie van PSA Peugeot Citroën om Peugeot meer richting de ‘premiumhoek’ te duwen en Citroën te ‘vereenvoudigen’ roept veel vragen op. Vooral over Citroën. CEO Frederic Banzet licht tegenover Automotive News toe wat we ongeveer kunnen verwachten: “We hebben nooit gezegd dat Citroën zichzelf gaat onderscheiden op prijs.”

Daarmee is misverstand nummer 1 uit de weg geholpen, Citroën wordt geen B-merk van Peugeot maar een creatief merk met een duidelijk eigen gezicht. Daarbij wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen de luxe DS-lijn en de C-modellen. Bij de ‘gewone’ modellen van Citroën, de C1, C3, C4 en C5 en de Picasso’s, gaat het nodige veranderen.

Banzet spreekt over een sterk design, waarbij radicale keuzes worden gemaakt. Dat gebeurt ook op het gebied van techniek. De CEO zegt dat het technische aanbod bij de C-modellen wordt vereenvoudigd, waarbij vooral de topmotoren zullen verdwijnen. “We gaan geen C-modellen leveren met een topsnelheid van meer dan 250 km/u.”

Wel wordt personalisatie een belangrijk item. Toekomstige Citroëns moeten verregaand persoonlijk zijn aan te kleden. Bovendien moet de ‘cost of ownership’ laag zijn. Dus: zuinig, lage onderhoudskosten en licht. Toch worden de nieuwe modellen van Citroën niet direct goedkoper in aanschaf. Benzet daarover: “We willen echt iets onderscheidends neerzetten om een competitie met cuncurrenten op alléén prijs te vermijden.” Het eerste nieuwe model dat volledig volgens de nieuwe strategie is ontwikkeld verschijnt halverwege 2014. Welk model dit is wil Banzet niet zeggen. De nieuwe C4 Picasso verschijnt al eerder (foto) en is een voorproefje van wat komen gaat.

Tags: