Hier is de nieuwe Citroën C4 Picasso (maar het is nog een conceptcar)

- Geen reacties

Citroën noemt het nog een conceptcar maar de Technospace Concept die het merk op de autosalon van Genève in maart laat zien is voor 99 procent de nieuwe C4 Picasso.

Waarschijnlijk is de nieuwe C4 Picasso net niet op tijd klaar voor de autosalon van Genève. Daarom laat Citroën in plaats van het productiemodel de Technospace conceptcar zien. Maar er is weinig ‘concept’ meer aan de Technospace want de auto die je hier ziet zal voor 99 procent overeenkomen met het productiemodel dat in het tweede kwartaal van 2013 de weg op gaat.

Citroën belooft een lage CO2-uitstoot voor de nieuwe MPV, het persbericht spreekt zelfs van 98 g/km. De auto staat op een nieuw platform en is 4,43 meter lang, 1,83 meter breed en 1,61 meter hoog. De kofferbak biedt een royale 537 liter aan bagageruimte. In het dashboard van de Technospace bevindt zich een 12 inch ‘panorama’ beeldscherm.

Het design is op z’n minst opvallend te noemen. De smalle koplampen en de opvallende vouwen in de raamlijsten zitten straks ook op het productiemodel. Dat geldt ook voor de ‘3D-achterlichten’ maar de vrolijk gekleurde wielen halen het productiestadium waarschijnlijk niet.

Tags: