‘GTbyCitroën komt in gelimiteerde oplage’

- Geen reacties

De GTbyCitroën, de spectaculiare conceptcar die vorig jaar op de Autosalon van Parijs stond, gaat in gelimiteerde oplage in productie. Het Britse tijdschrift Autocar meldt dat de nieuwe PSA-baas Vincent Besson groen licht heeft gegeven.

Citroën verbaasde vorig jaar op de Autosalon van Parijs vriend en vijand met de GTbyCitroën, een spectaculaire conceptcar die in actie komt in de computergame GranTurismo 5. De vele lovende reacties waren direct al voer voor een eventuele productieversie en die lijkt er nu echt te komen.

Hoewel Citroën zelf geen mededelingen doet over een eventuele straatversie van de GT, gaan in de Engelse pers sterke geruchten dat de GT in productie gaat. De spectaculaire auto verschijnt dan in een gelimiteerde oplage van slechts zes stuks en zou zo’n 1,3 miljoen euro gaan kosten, exclusief belastingen.

Het is de vraag welke motor Citroën in de GT gaat hangen. Een V8 met zo’n 500 pk, afkomstig van Ford of General Motors, lijkt een goede optie. De body van de auto wordt vervaardigd uit carbonfiber en het design blijft grotendeels intact.

Tags: