Grootste nieuws bij Citroën in Parijs staat niet op stand

- Geen reacties

De enorme stand van Citroën op de autosalon van Parijs herbergt weinig nieuwtjes. Het belangrijkste nieuws is namelijk wat er nog aankomt: drie nieuwe DS-modellen.

Het is officieel. De woordvoerster van Citroën vertrouwt ons in Parijs toe dat er drie nieuwe DS-modellen aan zitten te komen. De Numero 9 conceptcar, die al eerder op autoshows te zien was, is een voorbode van het design dat die modellen gaan krijgen.

Namen van de nieuwe DS-modellen wil de PR-dame nog niet geven maar de nieuwe modellen vallen in het C-segment, D-segment en er komt een SUV. Die laatste is er nog niet maar de DS4 en DS5 vervullen hun rol al in de genoemde segmenten. Daar weerhoudt Citroën er niet van om met nóg meer modellen te komen. 

Het belangrijkste nieuws op de stand zelf is de nieuwe DS3 Cabrio, een leuke aanvulling op het DS3-assortiment. De bijzondere achterlichten met diepte-effect voegen een modern element toe aan de DS3. Het dak is te verkrijgen met bijzondere patronen, zoals een ruitmotief. Prijzen kan de woordvoerster ons nog niet geven, maar deze worden zeer binnenkort bekendgemaakt.

Naast de DS3 Cabrio staat er nóg een DS3, de Electrum. Deze elektrisch aangedreven DS3 bevindt zich in de conceptfase en er zijn voorlopig geen productieplannen. Toch staat dit model er niet zonder reden maar het lijkt erop dat Citroën de elektrische aandrijflijn alweer in de koelkast heeft gezet. 

Tags: