‘Gran Tourismo’ volgens Citroën

- Geen reacties

Wat krijg je als je de Italiaanse uitdrukking ‘Gran Tourismo’ vertaalt in het Frans? Volgens Citroën is dat de C-SportLounge, een conceptcar die op de IAA in Frankfurt debuteert.

Citroën omschrijft de C-SportLounge als een nieuwe interpretatie van het klassieke begrip ‘Gran Tourismo’, een auto om snel en comfortabel lange afstanden mee af te leggen. Het model is laag, breed en plat, met forse luchtinlaten aan de voorzijde, langwerpige koplampen en een grote, vlakke voorruit die vloeiend overgaat in het panoramische dak.

De vormgeving van het interieur moet associaties oproepen met de cockpit van een ruimtevaartuig. Het instrumentarium is juist weer ‘ouderwets’ vormgegeven, met klassieke tellerwijzers. De zitplaats van de bestuurder is verhoogd voor beter zicht op de weg. Net als in de C4 draait het stuur onafhankelijk van de naaf en zijn schakelpeddels gemonteerd. Er passen vier volwassenen in de C-SportLounge en voor de afwerking is gebruikgemaakt van fraaie materialen. Leuk detail zijn de achterdeuren, die in tegengestelde richting scharnieren, iets wat Citroën vaker toepast op studiemodellen.

Tags: