GQbyCitroën: mannending

- Geen reacties

Terwijl de autosalon van Genève nog in volle gang is presenteert Citroën al weer het volgende studiemodel. De GQbyCitroën is ontwikkeld in samenwerking met het Engelse mannentijdschrift GQ.

Alsof drie nieuwe conceptcars op de autosalon van Genève nog niet genoeg is komt Citroën met nóg een studiemodel: de GQbyCitroën. De auto is tot stand gekomen in samenwerking met het Engelse glossy mannenmagazine GQ.

Volgens GQ is de auto het ‘ultieme mannenaccessoire’ en bewust geen pure sportauto. Het is een GT met een hoge ‘ik wil hem-factor’. De GQ is ontworpen door Citroën-designer Mark Lloyd, die ook verantwoordelijk is voor de DS3.

Uiteraard schuilt er ‘schone’ techniek onder de motorkap. Een 1.6 turbomotor in combinatie met een elektromotor zorgt ervoor dat de GQ virtueel in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. De CO2-uitstoot is daarbij slechts 80 g/km.

De GQbyCitroën kun je zien als een vervolg op de GTbyCitroën. Die fraaie conceptcar kwam tot stand in samenwerking met het computerspel Gran Turismo. De GQ staat niet op de autosalon van Genève, daar spelen de studiemodellen Survolt en DS High Rider de hoofdrol.

Tags: