Geruchten over Citroën DS2 worden sterker

- Geen reacties

Het lijkt er steeds meer op dat er toch echt een Citroën DS2 gaat komen. Dat betekent dat de aloude eend terugkeert in een modern jasje.

Citroën werkt een comeback van de Eend. Dat meldt het tijdschrift Autobild. Eind vorig jaar al kwamen uit de Franse media al geluiden over de terugkeer van de Eend. Is dat slechts hoop of heeft Citroën nu echt de knoop doorgehakt?

De speculaties zijn gestart bij de presentatie van de Revolte Concept, die Citroën in 2009 op de IAA in Frankfurt liet zien. Toen meldde de woordvoerder ons nog dat er geen 2CV-opvolger zou komen. Met de nieuwste geruchten uit Duitsland lijkt het erop dat Citroën ons toen op het verkeerde been heeft gezet.

De DS2, zoals de auto dan gaat heten, komt op het platform van de volgende generatie C1 te staan en krijgt de motor van dat model: een nieuwe driecilinder. Voor de DS2 zal er een turbo-uitvoering met 110 pk komen. Met slechts 3,70 meter lengte blijft de DS2 dicht bij z’n roots. De auto zal vooral in het vaarwater van de Fiat 500 gaan zitten met een vanafprijs die zo rond 13.000 euro ligt. Eind 2012 moet het zover zijn. We wachten het af.

Tags: