Geen C3 Pluriel diesel voor Nederland

- Geen reacties

Het is jammer, maar de Nederlandse Citroën-importeur ziet niets in een C3 Pluriel-diesel voor de Nederlandse markt. Volgende maand brengt de fabrikant een dieselversie op de markt, maar die versie wordt dus niet in Nederland leverbaar.

Er rijdt hier sowieso maar een klein aantal Citroën diesels rond en dus moet de importeur hebben gedacht dat er naar een HDi-cabriolet al helemaal weinig vraag zou zijn. Aan de andere kant is het juist met een cabrio heerlijk om hele einden te reizen. Met de haren in de wind naar het zonnige zuiden bijvoorbeeld. En dan komt een diesel wel goed van pas.

In Frankrijk, België en Oostenrijk bijvoorbeeld zal de nieuwe motor het zeker goed gaan doen. Deze landen staan erom bekend dat er veel diesels worden verkocht dan benzinetypes. Wereldwijd voorziet Citroën de C3 hatchback reeds in 35 procent van de gevallen van een HDi-motor.

De C3 Pluriel krijgt een 1.4 16V-HDi-motor met een vermogen van 70 pk en een koppel van 150 Nm bij 1.750 tpm. Volgens Citroën zal de Pluriel met diesel gemiddeld 4,5 liter per 100 kilometer verbruiken, dat is 1 op 22,2.

Tags: